Gratulerer til vinneren av ManBooker-prisen 2020!

I dag ble det annonsert at den nederlandske forfatteren Marieke Lucas Rijneveld har vunnet den internasjonale ManBooker-prisen for 2020 med romanen The Discomfort of Evening. Gratulerer så mye til prisvinneren og til Solum forlag som skal utgi romanen på norsk neste år! 

*

Blant de seks finalistene var også argentinske Gabriela Cabezón Cámara og den engelske oversettelsen av romanen Las aventuras de China Iron (The Adventures of China Iron) eller China Irons eventyr, som romanen vil hete når Camino utgir den på norsk våren 2021, i Kjersti Velsands oversettelse! 

 

Gabriela Cabezón Cámara

 

 

I romanen treffer vi 14 år gamle China, som er kona til Argentinas svar på vår egen Peer Gynt, den lite vennlige gauchoen Martín Fierro (Fierro betyr jern på spansk, derav China Iron), og mor til hans to barn. China sliter med å finne seg til rette blant gauchoene midt ute på pampasen. Året er 1872. Så når ektemannen blir vervet til militæret, kjenner China frihetstrangen rykke og i hest og vogn begir hun seg ut på eventyr over den vidstrakte pampasen sammen med den skotske bosetteren Liz. Boken er en oppviglersk gjenfortelling av Argentinas nasjonalepos Martín Fierro, der Cabezón Cámara med stor humor og eleganse feirer livet på veien, kjærligheten og sex og drømmen om frihet, i det som også er et oppgjør med nasjonale myter, mannssjåvinisme og stereotypier i et samfunn som får lide når utviklingen ikke tar folks beste med i beregningen.

På ManBookers nettsider kan du se intervjuer og opplesning med både Cabezón Cámara og de to oversetterne av den engelske utgaven, samt juryens begrunnelse for å plassere China Irons eventyr blant finalistene til den prestisjetunge prisen.

Vi gleder oss til å invitere dere med på dette elleville eventyret på norsk i mars 2021!

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%