Behrouz Boochanis vei til trygg havn

Etter seks år i fangenskap på den australske flyktningøya Manus, har den kurdiske journalisten og menneskerettighetsforkjemperen Behrouz Boochani endelig funnet trygg havn på New Zealand.

Denne filmen forteller historien om hvordan de gode hjelperne hans hjalp ham dit – og om boka, Bare fjellene er min venn, som ble til gjennom meldinger han sendte med mobilen sin, én etter én, mens han satt i fangenskap. Boochanis beretning om livet som flyktning har mottatt unison hyllest overalt hvor den kommer ut og ga ham til og med den høyesthengende australske litteraturprisen – Victorian Prize for Literature – selv om han ikke er australier.

I februar utgir Camino boka hans på norsk, og vi har nettopp fått beskjed om at Kulturrådet tar den med i den eksklusive innkjøpsordningen! Det betyr at den vil bli å få tak i på alle bibliotekene i hele Norge – vi kan ikke annet enn å juble over denne avgjørelsen!

«En av tiårets viktigste utgivelser», skrev danske Jyllandsposten om boka da den kom ut i Danmark i sommer. Vi istemmer dette og ser frem til å dele den med norske lesere om noen få måneder. 🌱!

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%