Forfattere

camilla

Camilla Sosa Villada

Camila Sosa Villada (f. 1982, La Falda, Argentina) er forfatter og skuespiller og etter hvert en sentral aktør i formidlingen av transpersoners livsvilkår i Argentina og Latin-Amerika. Som skuespiller jobber hun både for teater, film og TV.

victoria

Victoria Eugenia Henao

Victoria Eugenia Henao (nå María Isabel Santos, født i Colombia i 1961) er coach og forfatter. Hun bor og arbeider i Argentina. Tata: Mitt liv med Pablo Escobar er hennes første bok.

Misael Valtierra Ruvalcaba

Andalusia K. Soloff

Andalusia K. Soloff, bedre kjent som Andalucha, er en uavhengig multimediejournalist som hovedsakelig dekker saker som berører kjønn, migrasjon og saker som har med landrettigheter og sikkerhet å gjøre.

 

Misael Valtierra Ruvalcaba

Anahi H. Galaviz

Anahí H. Galaviz er en billedkunstner som spesielt arbeider med tegning. Hun er utdannet ved FAD-UNAM og har hatt kollektive og individuelle utstillinger i Mexico, Chile, Ecuador, Italia og Slovenia.

 

Misael Valtierra Ruvalcaba

Marco Parra

Marco Parra er en selvlært tegner og illustratør fra Mexico by. Han har samarbeidet om flere grafiske fortellerprosjekter: Solos Vamos, av manusforfatteren Héctor Aguilar. Han er forfatteren bak Una gran lucha y Nuestra invitada de hoy, en historie publisert i magasinet La Puntita.

 

Jorge Baradit FORFATTERE

Jorge Baradit

Jorge Baradit (f. 1969) er forfatter og samfunnsdebattant i Chile. Han han skrevet flere bøker og bruker litteraturen til å ta oppgjør med idoliseringen av nasjonale helter og trekke fram mindre kjente sider av chilensk historiefortelling.

60667391_10156248729942031_5578538308432035840_n

Tatiana Țîbuleac

Tatiana Țîbuleac er journalist og forfatter fra Moldova. Med debutromanen Sommeren mamma hadde grønne øyne fikk hun sitt litterære gjennombrudd og i 2019 vant hun EUs Litteraturpris.

Behrouz Boochani_Credit - Hoda Afshar

Behrouz Boochani

Behrouz Boochani er en kurdisk-iransk forfatter, journalist, akademiker, kulturformidler og filmskaper. Han har skrevet for det kurdiske magasinet Werya, er æresmedlem av PEN International, har vunnet Amnesty International Australias 2017 Media Award og Anna Politkovskayas journalistpris i 2018.

ALMADA SELVA copy Vale Fiorini

Selva Almada

Selva Almada (Entre Ríos, Argentina, 1973) er journalist og forfatter og regnes som en av de sterkeste litterære stemmene i latinamerikansk litteratur i dag.

James grande.pdf

James Noël

James Noël (Haiti, 1978) er forfatter og dikter. Blant diktsamlingene hans kan nevnes Le Pyromane adolescent og Sang visible du vitrier (Points, 2015), Anthologie de poésie haïtienne contemporaine (Points, 2015) og La Migration des murs (Galaade, 2016).

Han er også skaper av kunst- og litteraturmagasinet IntranQu’îllités i samarbeid med kunstneren Pascale Monnin. Vakre vidunder er hans første roman og første utgivelse på norsk.

Gabriela-Cabezon-Camara-LARGE

Gabriela Cabezón Cámara

Gabriela Cabezón Cámara (Buenos Aires, 1968) er forfatter og aktivist. Hun debuterte med romanen La Virgen Cabeza (Skallejomfruen, 2009) og har senere blant annet utgitt flere novellas og Beya, en prisbelønt dokumentarisk tegneserie om menneskehandel. I 2013 var hun gjesteforeleser ved UC Berkeley. China Irons eventyr er hennes første utgivelse på norsk.

ailton-krenak-Neto-Goncalves-Companhia-das-Letras

Ailton Krenak

 Ailton Alves Lacerda Krenak (Brasil, 1954) er brasiliansk forfatter, journalist, filosof og urfolksleder fra Krenak-folket. I 2020 ble han kåret til Årets Intellektuelle av Den brasilianske forfatterforeningen. Ailton Krenak er aktivist i flere miljøvernsnettverk og i nettverk som kjemper for urfolks rettigheter.
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%