Camino styrker laget!

Camino styrker laget!

Tre år etter at Camino Forlag så dagens lys vinteren 2020, fortsetter driften nå med litt flere krefter på laget. Forlaget har siden starten vært drevet av grunnlegger Signe Prøis, med god hjelp fra et engasjert redaksjonsråd, oversettere, formgiver og dyktige tekstarbeidere. Nå styrkes innsatsen med Bente Teigen Gundersen som redaktør og Ann-Sofi Sigmundsdatter Emilsen på formidling og markedsføring.

Bente Teigen Gundersen er oversetter og filolog bosatt i Madrid. Hun har sittet i Caminos redaksjonsråd og var redaktør på antologien Cronica. Sanne fortellinger fra Latin-Amerika (Camino, 2023), et prosjekt som også har utgangspunkt i Bentes engasjement for cronica-sjangeren og dialogen med den argentinske forfatteren – og medredaktør på antologien – Leila Guerriero. Teigen Gundersen går nå inn som medeier i forlaget og tar over redaktøransvaret for Caminos utgivelser i fortsettelsen.

—Bente er en særdeles oppmerksom, kunnskapsrik og dyktig oversetter og litteraturkjenner, en du bare vil fortsette å samarbeide med når du først har hatt gleden av det. Erfaringen hennes som oversetter gjør henne ekstra god i arbeidet med akkurat Caminos egenart som forlag og etter tretti år i den spansktalende verden er teften hennes for det som driver litteraturen der, eksklusiv, sier Signe Prøis, som kan fortelle at Teigen Gundersen også går inn som medeier i Camino. —Det er intet mindre enn en enorm glede at hun vil være med og styre Camino-skuta videre og vi har bare så vidt begynt på alle planene vi har for forlaget.

Til å løfte opp og fram Camino-katalogen, som i dag teller totalt tjueén titler i sjangrene skjønnlitteratur, sakprosa/cronica og serieroman, har Ann-Sofi Sigmundsdatter Emilsen kommet inn for å drive med markedsføring og formidling. Hun har jobbet frilans som redaktør, manuskonsulent og tekstforfatter siden 2008. Hun har også vært bibliotekar (Deichman, Sarpsborg bibliotek, Fredrikstad bibliotek) i mange år, med særlig ansvar for arrangementer, presse og markedsføring, og satt i arrangementskomiteen for Litteraturuka i Sarpsborg 2022.

—Ann-Sofi tok kontakt straks Camino åpnet sin bokhandel i Gamlebyen og ønsket å bidra i prosjektet. Heldigvis, for hun har vist seg å være et særdeles kreativt og allsidig og fremoverlent bokmenneske som straks ser hvilke huller som må fylles og hvilke knagger vi kan henge forlagets og bokhandelens bøker og prosjekter på. Jeg er sikker på at hun vil sørge for at bøkene våre får enda flere lesere og større boltreplass, sier Prøis.

I tillegg er bokhandelen i Gamlebyen så heldig å ha Linnea Berg til å holde fortet regelmessig, både som ekstravakt og nettansvarlig for bokhandelens egen hjemmeside.

—Linnea går siste året på videregående og er en utrolig ansvarlig og selvdreven bokelsker og webviter som bare har kommet inn og fikser saken når saken må fikses. I tillegg til resten av Caminos stadig voksende nettverk av proffe, engasjerte, nytenkende folk, er Camino-prosjektet nå virkelig i trygge hender, sier Signe Prøis.

12. oktober er offisiell utgivelsesdag for Caminos 21. utgivelse, romanen Vinden som legger øde av den argentinske forfatteren Selva Almada. Før bokåret 23/24 er omme kan leserne glede seg til fem nye utgivelser fra Camino, med forfatternavn som Belén López Peiró, Óscar Martínez og Junot Díaz på blokka.

 

 

 

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%