Tatiana Ţîbuleac til Norge i februar!

Det er med stor glede vi ønsker den moldovske forfatteren Tatiana Ţîbuleac velkommen til Norge i februar!

Dette er andre gang vi er så heldige å få henne hit. Første gang var høsten 2021, i forbindelse med utgivelsen av debutromanen  «Sommeren mamma hadde grønne øyne», oversatt fra rumensk av Sindre Andersen. Siden den gang har vi også beriket forlagskatalogen med vinneren av EUs Litteraturpris 2019, romanen «Flaskehagen», også den oversatt av Sindre Andersen, der Ţîbuleac skriver om å vokse opp i det kommunistiske Moldova under Sovjet-okkupasjonen. 

Nå kommer hun til Norge for å snakke om de begge romanene sine, og om oversettelse og språk, kultur og identitet i Moldova og Europa, før og nå. Oslo, Trondheim og Bergen kan dermed glede seg til følgende møter med Tatiana Ţîbuleac:

Mandag 6. februar klokka 18 møter forfatteren sin norske oversetter, Sindre Andersen, til samtale om oversettelsen av hennes litterære univers til norsk. Sted: Last Train i Oslo.

Tirsdag 7. februar klokka 19 møter hun journalist Anne Dorte Lunås til en samtale kalt «Tatiana Ţîbuleac om frarøvelse av språk og identitet»Litteraturhuset i Trondheim.

Torsdag 9. februar blir hun å høre hele to ganger under Bergens store litteraturbegivenhet, Bergen LitFest, som i år har tema «Raseri». Først om hjemlandet Moldova og situasjonen for landet som nærmeste nabo til Ukraina og krigen der, og deretter i samtale med språkprofessor Ingunn Lunde om raseriet hovedpersonen har mot sin mor i Ţîbuleac debutroman «Sommeren mamma hadde grønne øyne». Sted: Litteraturhuset i Bergen

Velkommen!

(Besøket er i samarbeid med Den rumenske kulturinstituttet RKIS)

 

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%